Jak pozbyć się toksyn z organizmu dzięki chlorofilowi?

Gdy mówimy o chlorofilu, zazwyczaj myślimy o substancji, która jest niezbędna roślinom. Okazuje się jednak, że nie tylko one czerpią z niego korzyści.

Chlorofil przydaje się również ludziom wywierając wyjątkowo korzystny wpływa na ich zdrowie. Jeśli pamiętamy o jedzeniu zielonych warzyw, pozwalamy chlorofilowi na dostanie się do naszego układu pokarmowego. Ma to duże znaczenie, jest on bowiem nieoceniony, gdy należy oczyścić układ trawienny z toksyn. Chlorofil może zresztą pomagać w odtruciu na przynajmniej kilka sposobów. Jeśli dostaje się do krwioobiegu, znakomicie radzi sobie z toksynami, jest przy tym nieubłaganym pogromcą dioksyn odpowiedzialnych za wiele poważnych chorób. (http://www.duochlorofil.pl/

Oczywiście, musimy najpierw znaleźć sposób na to, aby „zaprosić” go do organizmu, nie musi być to jednak trudne. Najprostszym sposobem wydaje się przygotowanie zielonego soku i sięganie po niego raz dziennie. Tu sprawdza się zasada mówiąca o tym, że im więcej warzyw liściastych znajduje się w soku, tym lepiej. Co więcej, im bardziej zielone są liście, tym większa jest w nich zawartość chlorofilu.

W pierwszej kolejności należy, oczywiście, dokładnie umyć warzywa, potem zaś posiekać ich liście i wrzucić je do blendera. Kolejnym krokiem jest dodanie wody destylowanej, a następnie blendowanie tak długo, aż uzyskamy maksymalnie gładką konsystencję. Płyn należy przecedzić i pić szklankę z samego rana, jeszcze przed sięgnięciem po pierwszy posiłek. Innym rozwiązaniem, którego warto spróbować, jest sięgnięcie po środek tonizujący krew. Okazuje się, że on również może być wykonany samodzielnie.

W tym przypadku przydadzą się nam dwie filiżanki posiekanego szpinaku, natka pietruszki, osiem liści mniszka lekarskiego, filiżanka kiełków lucerny, ogórek, którego nie będziemy obierać ze skóry oraz pięć łodyg selera. Wszystkie składniki należy przepuścić przez sokowirówkę. Jeśli chcemy wzmocnić smak napoju, możemy dodać też łyżeczkę soku z limonki. Również taki tonik powinien być pity raz dziennie, jeśli ma przynieść oczekiwane rezultaty.

Dobrym pomysłem jest też pasta chlorofilowa, która powstaje z 80 gramów natki pietruszki lub liści kolendry oraz około 6 filiżanek wody destylowanej. Również tu przydaje się blender, blendowanie trwa zaś tak długo, aż nie uzyskamy jednolitej konsystencji.

O serwisie

Skorzystaj z naszego doświadczenia związanego ze zdrowym stylu życia.

Co to jest chlorofil?
Jak chlorofil wpływa na nasz organizm?
Dlaczego warto stosować chlorofil?
Jak poradzić sobie z zakwaszeniem organizmu?

Odpowiedź na te i inne pytania znajdziesz tylko u Nas.

 

Kontakt

kontakt@studio-kotlina.pl

Galeria