Co zakwasza a co odkwasza organizm?

Zakwaszenie organizmu bez dwóch zdań będzie pływać na nasz organizm negatywnie. Warto wiedzieć co jemy i co może wpływać na to, że nasz organizm będzie zakwaszony.

To problem, który może wpływać rzeczywiście bardzo źle na pracę naszego organizmu. Lista pokarmów, które mają charakter zakwaszający jest tak naprawdę bardzo długa. Może tutaj być między innymi zboże, produkty mleczne, soki kartonowe, ziarna, rośliny strączkowe, makarony, białka zwierzęce, produkty przetworzone.

Zakwaszenie organizmu może się objawić między innymi na wiele różnych sposobów. Przede wszystkim pojawiać się będzie nadmierne osłabienie organizmu, przemęczenie. Inne objawy to także zziębnięte stopy oraz dłonie. Charakterystyczne będzie również to, że pojawi się intensywny kwaśny zapach moczu. Zakwaszenie ma wpływ na naszą skórę, często przy zakwaszeniu będziemy się również borykać ze zmianami skórnymi takimi jak trądzik. Może się także pojawić na języku specyficzny nalot, posmak w ustach będzie nieprzyjemny. Dodatkowo mogą się również zacząć pojawiać również problemy z próchnicą, łamliwość włosów oraz paznokci. Dodatkowo pojawiać się może ból w kościach oraz mięśniach.

Często towarzyszem zakwaszenia będą problemy gastryczne. Niebezpieczne dla organizmu będą między innymi pszenica, białe pieczywo, makarony, słodzone soki, żurawina, suszone śliwki, ciasta, wyroby cukiernicze, wieprzowina, wołowina, drób, baranina, ser czy mleko pasteryzowane. Będą również takie problemy jak orzechy ziemne, orzechy nerkowca, pistacje, owoce morza, kasza gryczana, ryż pełny, owies, żyto czy mocno przetworzone produkty. Wszelkie propozycje mocno zakonserwowane, solone, ryby, jaja, ziemniaki bez skórki, kukurydza, wiśnie, kawa, majonez i wiele innych.

Produkty, które będą decydować o tym, że organizm uda się odkwasić to przede wszystkim wszelkiego rodzaju zielone warzywa oraz suplementy jak ProDeacid. To one gwarantują najlepsze możliwości, by poradzić sobie skutecznie z tym problemem. Dodatkowo takie owoce, które nie mają bardzo wiele cukru, soki owocowe, które nie będą słodzone.

Należy pamiętać o tym, że konieczne będzie utrzymywanie równowagi, dlatego należy spożywać zarówno produkty zakwaszające jak i też alkalizujące. Wtedy będzie można ograniczać problem z zakwaszeniem organizmu.

O serwisie

Skorzystaj z naszego doświadczenia związanego ze zdrowym stylu życia.

Co to jest chlorofil?
Jak chlorofil wpływa na nasz organizm?
Dlaczego warto stosować chlorofil?
Jak poradzić sobie z zakwaszeniem organizmu?

Odpowiedź na te i inne pytania znajdziesz tylko u Nas.

 

Kontakt

kontakt@studio-kotlina.pl

Galeria